У якому ресторані весілля буде ідеальним?

У якому ресторані весілля буде ідеальним?

Упродовж підготовки до весілля у молодят виникає безліч запитань. З чого починати? Коли замовляти ті чи інші послуги? Відповіді на них ви можете знайти у нашій статті: ТОП - 10 найважливіших кроків у підготовці до весілля.

А зараз ми розкажемо вам про одне з найважливіших завдань перед весільної метушні – вибір ресторану.

1.Чи правильно спочатку замовляти ресторан, а потім усе інше?

Перед тим, як обрати ресторан, вам потрібно хоча б приблизно знати, яку кількість гостей ви хочете бачити на своєму весіллі, бо їх може бути 20, так і 120. І це велика різниця. Будьте уважні, тому що в ресторані вам можуть пообіцяти, що в цьому маленькому затишному залі розмістити 120 гостей – не проблема. Розмістити можна, але чи залишиться достатньо місця для президіуму й танцювального майданчика, чи вистачить місця для апаратури – це все варто враховувати перед тим, як замовити зал. Бажано спочатку визначитись з тематикою та стилістикою весілля. Бо через 2-3 місяці роботи з весільним організатором чи декораторами може виявитись, що ви просто мрієте про весілля в стилі «Прованс». А ви вже замовили зал в стилі епохи Людовіка ХІV. І тут стає зрозуміло, що про легкий, повітряний і білосніжний «Прованс» можна забути. Те ж стосується кольорової гами. Якщо вам подобається оформлення в ніжно-рожевих тонах, а у вашому ресторані сині штори і червоний кавролін, то, мабуть, від такої ідеї вам доведеться відмовитись.

У якому ресторані весілля буде ідеальним?

2.За скільки часу до весілля обирати ресторан?

Тут, насправді, можуть бути різні варіанти. Якщо ви живете в маленькому місті і знаєте, що в ньому не так багато ресторанів з гарним інтер’єром і смачною кухнею, звичайно, замовити ресторан потрібно заздалегідь. Тим більше, якщо дата святкування припадає на пік весільного сезону. У великих містах більший вибір, але затягувати з бронюванням не варто. В будь-якому випадку стає зрозуміло, що ресторан потрібно замовляти на перших етапах підготовки до весілля після того, як ви приблизно визначитесь з кількістю гостей і стилістикою.

3.До кого звертатись в ресторані?

В різних ресторанах або заміських комплексах ті люди, які допомагають молодятам в підготовці до весілля, називаються по-різному. Десь це адміністратор, десь – управляючий, а, взагалі, такими івентами, як весілля, займається бенкетний менеджер. Він може допомогти вам визначитись з залом, якщо на території комплексу є декілька варіантів, допомагає обрати меню і взагалі повністю веде проект, піклуючись навіть про те, скільки дитячих стільчиків потрібно поставити в залі у день вашого весілля.

У якому ресторані весілля буде ідеальним?

4.Як зрозуміти, що ресторан підходить саме для вашого весілля?

Якщо просто вечеряти у ньому вам дуже подобається,очевидно, що це ваш улюблений ресторан. Дійсно, буває таке, що наречена за довго до того, як отримує пропозицію руки і серця, знає, в якому залі хоче відсвяткувати весілля. І спеціально під цей зал підбирає стилістику весілля, кольорову гаму і т.д. Якщо вам подобається вечеряти в тому чи іншому ресторані, то це означає, що кухня там хороша і обслуговування теж. Єдине – потрібно дізнатися, чи цей ресторан займається такими івентами, як весілля. Бо може бути таке, що саме цей ресторан не спеціалізується на таких святкуваннях. А після цього потрібно повернутись до відповідей на перше і друге запитання.

5.Як скласти меню?

Як узагалі проходить цей процес? А відбувається все дуже просто. Ви звертаєтеся до менеджера. Буває таке, що пару при виборі меню супроводжує весільний організатор. Ці спеціалісти допоможуть у вашому виборі. Менеджер одразу у вашій присутності підраховує вартість кожної страви окремо та всю загалом – так ви можете приблизно розрахувати, скільки буде коштувати бенкет з тими стравами, які хочеться бачити на столі. Тому в цьому питанні ви можете покладатися на менеджера ресторану, але критично сприймайте інформацію, щоб не перебільшити. Якщо поруч з вами весільний організатор – проблем точно не виникне.

6.Які питання обов’язково потрібно поставити менеджеру ресторану?

У чому вам можуть просто не зізнатися? Дійсно, на перших етапах підготовки при виборі ресторану вам можуть не озвучити деякі моменти, котрі потім можуть вас заскочити зненацька. Що це може бути? Наприклад, ви дізнались, скільки може коштувати ваш бенкет, але потім виявилось, що за оренду залу потрібно платити додатково. Або ж виявляється, що потрібно платити за оренду території ресторану, щоб ваші гості могли там прогулятись. Або треба платити за оренду галявини, щоб провести там виїзну церемонію. А ще вам не сказали, що за кожну машину, що зупиняється на парковці ресторану, треба платити. Також треба поцікавитись,чи є корковий збір, і яка кількість офіціантів обслуговує бенкет. Якщо на 100 гостей пропонують 2 офіціанти – ви повинні задуматись. Тому що, зазвичай, на 10 людей пропонується 1 офіціант. На що це впливає? В першу чергу, на чистоту столів і швидкість зміни страв тобто, на якість обслуговування. Також поцікавтесь, до якої години ви і ваші гості можете знаходитись в ресторані, і скільки потрібно доплачувати за додатковий час. Ще один важливий момент: у випадку великих ресторанів чи заміських комплексів, які мають по 2-3 бенкетних зали, поцікавтесь, чи будуть в день вашого весілля бенкети по сусідству. Буває так, що майданчики, котрі мають декілька зон, в один день проводять 2-3 весілля. Як ви розумієте, це може нести за собою деякі незручності. Тому, щоб бути морально готовими і не здивуватись, що поруч з вами може з’явитись декілька наречених, поцікавтесь, чи будуть у вас сусіди. Ось, мабуть, найцікавіші запитання, які варто задати менеджеру в той момент, коли ви обираєте ресторан, щоб бути готовими до всіх нюансів і доплат.

У якому ресторані весілля буде ідеальним?

Отже, преш, ніж братися до справи, обдумайте ретельно поетапність вашої підготовки та знайдіть відповіді на ключові запитання, щоб зробити процес підготовки до весілля простішим та послідовнішим, а також обійтись без несподіванок.

Анна Мамчур

Ми працюємо